Főoldal

A Magyarországi Szlovákok Könyvtárát és Dokumentációs Központját 2003-ban alapította az Országos Szlovák Önkormányzat közgyűlése azzal a céllal, hogy intézményesült formában, szakszerűen gyűjtse, dolgozza fel és szolgáltassa a magyarországi szlovák nemzetiség szellemi kultúrájának dokumentumait, ill. azokat az anyagokat, amelyek a magyarországi szlovákok közéletét dokumentálják. Az intézmény tevékenysége: klasszikus könyvtári funkciókat lát el, tehát gyűjti, feltárja szolgáltatja a magyarországi szlovákokról szóló, ill. az általuk létrehozott szép- és szakirodalmi műveket. Nyomtatott, audiovizuális és digitális formában.

A dokumentumok feltárása integrált könyvtári szoftverrel történik, ami megengedi a társintézményekkel történő adatcserét. Kezeli a társintézményekkel együttműködve az OSZÖ által kiadott dokumentumokat. Szervezi a magyarországi szlovákok audiovizuális anyagainak digitalizálását. Feladatunk a kapcsolattartás a magyarországi szlovákok könyvtári ellátását végző intézményekkel, könyvárakkal. A dokumentációs, megőrző és feldolgozó funkció mellett, feladatunk a dokumentum és információszolgáltatás, azoknak a kutatóknak, diákoknak, akik a magyarországi szlovákok kulturális, szellemi és tudományos életét dolgozzák fel.


Elérhetőségeink:

Magyarországi Szlovákok Könyvtára és Dokumentációs Központja
1114 Budapest, Fadrusz. u. 11/A
Tel: 209-4836; 
Mobil.: 30/526-5523
E-mail.: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Magyarországi Szlovákok Könyvtára és Dokumentációs Központja | 1114 Budapest, Fadrusz. u. 11/A | Tel: 06-30-526-5523 | E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.